BLOG


PETRA HELMOND - POSTED 2 SEP 2016

NIEUWE MINDFULNESS PARENTING PLUS TRAINING START DONDERDAG 29 SEPTEMBER:

Opvoeden van zorg intensieve kinderen

Het ouderschap is prachtig! Maar het kan ook veeleisend zijn. Veel ouders ervaren opvoedstress. Vooral als ouder van een kind met een intensieve zorgvraag word je regelmatig overvraagd. Je kunt veel spanningen en stress ervaren, maakt je zorgen over de toekomst, hebt nauwelijks tijd voor jezelf, voelt je vaak uitgeput en kunt het gevoel hebben er alleen voor te staan. Hierdoor is het lastig om met rust en positieve aandacht bij je kind te zijn, laat staan bij jezelf.

 

Herken jij jezelf hierin? Tijdens de training Mindful Parenting Plus in Utrecht leer je hoe je beter met deze spanningen en zorgen kunt omgaan.
•Wil je meer genieten van je kind en het leven?
•Wil je minder opvoedstress?
•Wil je beter voor jezelf zorgen?
•Wil je een betere balans en meer energie overhouden?

 

Dan is de training Mindful Parenting Plus iets voor jou!

 

Mindful Parenting Plus

Mindfulness is een manier om met meer aandacht te leven. In de training Mindful Parenting, of Mindful Ouderschap, leer je mindfulness vaardigheden te gebruiken als ouder. Hierdoor kun je beter omgaan met de moeilijke dingen in het ouderschap en meer genieten.Mindful Parenting Plus is speciaal ontwikkeld voor ouders van kinderen met een extra zorgvraag, denk aan kinderen met ADHD, autisme, ODD/CD, depressie of angststoornissen, en ook aan kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De training is zowel geschikt voor ouders met als ouders zonder ervaring met mindfulness.

 

Interesse?
De training start donderdag 29 september in Utrecht Centrum. Informatie en aanmelding vindt plaats via het Trainingsbureau voor Mindfulness.


PETRA HELMOND - POSTED 2 MEI 2016

NIEUWE MINDFULNESS TRAINING MBSR START WOENSDAG 18 MEI:

Bijeenkomsten: woensdag 19.30-22:00 uur

Data: 18 mei, 25 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni, 6 juli
Locatie: Utrecht-Centrum (naast de Dom)

 

Informatie en aanmelding vindt plaats via het Trainingsbureau voor Mindfulness.

Klik hier voor: Informatie over de training

Klik hier voor: Aanmelding voor de training

PETRA HELMOND - POSTED 1 MEI 2016


MINDUL PARENTING PLUS

Mindfulness is een manier om met meer aandacht te leven. In de training Mindful Parenting, ofwel Mindful Ouderschap, leer je mindfulness vaardigheden te gebruiken als ouder. Hierdoor kun je beter omgaan met de moeilijke dingen in het ouderschap en meer genieten.

Mindful Parenting Plus is speciaal ontwikkeld voor ouders van kinderen met een extra zorgvraag, denk aan kinderen met ADHD, autisme, ODD/CD, depressie of angststoornissen, maar ook aan kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De training is zowel geschikt voor ouders met als ouders zonder ervaring met mindfulness.

 

Interesse? De training gaat donderdag 29 september van start in Utrecht centrum!

Klik hier voor meer informatie: Mindful Parenting Plus


MINDFULNESS TRAINING BEGELEIDERS

Mindfulness voor begeleiders in de zorg is speciaal ontwikkeld voor groepsbegeleiders van clienten met een intensieve zorgvraag.

Het is een prachtig beroep om deze doelgroep te begeleiden, maar het werk kan ook stressvol zijn. Dit werk is TOP-sport! Het is daarom belangrijk dat begeleiders veerkrachtig zijn en tools hebben om met stress om te gaan. Om begeleiders hierbij te ondersteunen hebben we de Mindfulness voor begeleiders ontwikkeld.

 

Klik hier voor meer informatie: Mindfulness voor begeleiders


MINDFULNESS TRAINING LVB

Mindfulness LVB is speciaal ontwikkeld voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het Mindfulness LVB protocol is gebaseerd op de oorspronkelijke MBSR training en is aangepast op het niveau en leerstijl van mensen met een LVB.

 

Klik hier voor meer informatie: Mindfulness training LVB

PETRA HELMOND - POSTED 29 APR 2016


WORKSHOP BIJ LANDELIJK MINDFULNESS SYMPOSIUM

Op zaterdag 21 mei organiseert Radboud Centrum Voor Mindfulness hun jaarlijkse landelijke mindfulness symposium. Ik ben uitgenodigd om een workshop te geven over onze mindfulness training voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Trots!

 

Het symposium heeft een mooi programma!
Ga naar de site voor meer informatie en aanmelding:

Landelijke symposium mindfulness Radboud


PRESENTATIE OP INTERNATIONAAL MINDFULNESS CONGRES

Op donderdag 12 mei presenteer ik onze mindfulness training voor mensen met een licht verstandelijke beperking en het bijbehorend onderzoek op het international mindfulness congres in Rome. In een mooi symposium laat ik samen met twee andere onderzoekers de nieuwste ontwikkelingen op gebied van mindfulness voor mensen met een licht verstandelijke beperking zien.

 

Het congres heeft een prachtig programma!

Ga naar de site voor informatie en aanmelding:

Internationaal congres mindfulness Rome

PETRA HELMOND - POSTED 7 FEB 2016


ZATERDAG DE PERFECTE MINDFULNESS TRAININGSDAG!

Wat mij betreft is zaterdag de perfecte dag voor een mindfulness training. Zonder vermoeidheid van de werkdag en stress van het spitsuur van het gezinsleven kom je op zaterdagochtend relaxed naar de training! De training start om 10:00 uur. Zo kan je ervoor nog even uitrusten of uitslapen, nog even met de kinderen spelen of boodschappen doen. Daarna heb je tijd voor jezelf en de mindfulness training gereserveerd. Even een moment voor jezelf! Na de training heb je nog de rest van de zaterdag voor jezelf. Ga aansluitend nog lekker even de stad in om te lunchen of te shoppen of kies ervoor om de rust die je in de training hebt opgebouwd voort te zetten.

De training start zaterdag 27 februari (data).

Schrijf je nu in voor de training (aanmeldformulier).


SATURDAY IS THE PERFECT DAY FOR MINDFULNESS TRAINING!

For me the perfect day for mindfulness training is Saturday. Without the exhaustion of your workday and stress of the rush hour of family life you come to the training on Saturday morning! The training starts at 10:00AM. This way you can rest or sleep in, play with the kids or do groceries before the training. After that you set time apart for yourself and the mindfulness training.  A moment for yourself!  After the training you have the rest of the Saturday for yourself.  After the training you can go enjoy lunch or shopping in the city center or choose to continue the calmness you have build up in the training.

The training starts Saturday 27 February (data).

Sign up for the training now (sign up form).PETRA HELMOND - POSTED 24 JAN 2016

MINDFULNESS MOGELIJK OOK EFFECTIEF BIJ DEPRESSIE

Eerder bleek al uit onderzoek dat Mindfulness-based cognitieve therapie (MBCT) effectief is voor mensen met een terugkerende depressies om een nieuwe depressie te voorkomen. Nu blijkt uit recent onderzoek van de Radboudumc dat MBCT ook effectief is voor mensen met een actuele depressie. Ook bij mensen met een actuele depressie namen depressie en pieker klachten af na het volgen van MBCT.

Meer informatie over dit onderzoek?

 

Proefschrift Joël van Aalderen (2016). Mindfulness-based cognitive therapy for recurrent depression: Do we need to exclude currently depressed patients?

 

Artikel Aalderen, J. R., Donders, A. R. T., Peffer, K., & Speckens, A. E. (2015). Long-term outcomes of mindfulness-based cognitive therapy in  recurrently depressed patients with and without a depressive episode at baseline. Depression and anxiety.

MINDFULNESS ALSO POTENTIALLY EFFECTIVE WITH DEPRESSION

Earlier research showed that Mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) is effective for people with recurring depression in preventing a new depressive episode. Now recent research from Radboudumc shows that MBCT also is effective for people with a current depression. Also for people with a current depression there is a reduction in symptoms of depression and rumination after participating in MBCT.

Do you want to know more about this research?

 

Dissertation Joël van Aalderen (2016). Mindfulness-based cognitive therapy for recurrent depression: Do we need to exclude currently depressed patients?

 

Article Aalderen, J. R., Donders, A. R. T., Peffer, K., & Speckens, A. E. (2015). Long-term outcomes of mindfulness-based cognitive therapy in  recurrently depressed patients with and without a depressive episode at baseline. Depression and anxiety.