*Kennismakingsgesprek

Voor de training is er altijd een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we waarom je mee wilt doen aan de training en wat je zou willen bereiken. Daarnaast bespreken we of de training op dit moment passend voor je is in je leven. De definitieve aanmelding vindt plaats na het kennismakingsgesprek.

 

*Afwezig bij bijeenkomst

De mindfulness training bestaat uit 8 bijeenkomsten en een stiltedag. Er zit een opbouw in de inhoud van de bijeenkomsten. Daarom is het belangrijk dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn. Een bijeenkomst missen heeft dus niet de voorkeur. Als je twee of meer bijeenkomsten moet missen, dan mis je 25% van de training. Ik raad je dan aan de training op een ander moment te volgen zodat het beter aansluit op je agenda.

 

*Huiswerk

Bij mindfulness training hoort huiswerk of beter gezegd thuis oefenen. Je gaat thuis verder met de oefeningen die we in de bijeenkomsten hebben gedaan en besproken. Op deze manier werk je aan het ontwikkelen van mindfulness vaardigheden en levensstijl. Het oefenen is natuurlijk niet altijd even makkelijk of leuk. Soms is het zelfs saai of vervelend. Mindfulness ontwikkelaar Jon Kabat-Zinn zegt: 'Je hoeft het niet leuk te vinden, je moet het gewoon doen'. Tijdens de mindfulness training ga je een intensief traject in met 1x per week een bijeenkomst en 6x per week 45-60 minuten thuis oefenen. Om optimaal van de mindfulness training te profiteren is het thuis oefenen en het integreren van mindfulness in je dagelijks leven cruciaal om de gewenste verandering in je leven te bewerkstelligen.

 

*Stiltedag

Tijdens de stiltedag hebben we een lange trainingsbijeenkomst (10:00-16:00 uur) die we in stilte doorbrengen. We doen verschillende oefeningen die we tijdens de training hebben geleerd achter elkaar en daarnaast doen we ook een aantal nieuwe oefeningen. Er wordt voor een lekkere lunch gezorgd. Een stiltedag is vaak spannend. Veel mensen hebben geen idee hoe ze het zullen ervaren een dag in stilte. Hoewel het spannend en uitdagend is, geeft een stiltedag deelnemers vaak iets extra's door de langere duur en stilte van de dag.